Home

Results 1 - 10 of 1,440 for altor riscuri. Search took 0.55 seconds.  
Sort by date/Sort by relevance
Previziunile economice ale PNUD conturează un potențial scenariu sumbru: 30% din populația Moldovei ar putea să ducă un trai sub pragul sărăciei, iar 54% dintre cetățeni ar putea să se confrunte cu riscuri mari de a cădea în sărăcie în următoarele 12 luni, drept rezultat al războiului, consecințelor pandemiei COVID-19 și al crizei energetice. (...) Acțiunile sociale și economice centrate pe populație, cu o atenție deosebită acordată femeilor, vârstnicilor, tinerilor, șomerilor și altor categorii vulnerabile, vor ajuta la edificarea rezilienței instituționale și comunitare pentru a răspunde la crizele curente și la cele din viitor. (...) Astfel de eforturi vor avea nevoie și de adoptarea accelerată a tehnologiilor digitale, dezvoltarea abilităților digitale de bază și a celor avansate, precum și implicarea în continuare a sectorului privat TIC ca partener care are capacități de a genera noi soluții digitale ca răspuns la nevoile urgente ale refugiaților și ale comunităților-gazdă.  Războiul implică riscuri adiționale pentru Moldova din perspectiva energetică și cea a mediului, inclusiv supra-exploatarea resurselor naturale, capacități insuficiente de infrastructură pentru serviciile de mediu și insecuritate alimentară.
Language:English
Score: 1904410.2 - https://www.undp.org/ro/moldov...%C8%99i-priorit%C4%83%C8%9Bile
Data Source: un
„Hub-urile Blue Dot, care vizează sprijinirea centrelor comunitare și a eforturilor la nivel municipal, joacă un rol esențial în identificarea și oferirea de sprijin femeilor, copiilor, persoanelor cu dizabilități și altor persoane vulnerabile, despre care știm că se confruntă cu riscuri mai mari de violență bazată pe gen, trafic, abuz, suferință psihologică și separare a familiilor.” (...) Până în prezent, au fost înființate 36 de Blue Dot Hub-uri în Bulgaria, Ungaria, Italia, Moldova, Polonia, România și Slovacia, care completează activitatea guvernelor și a altor parteneri în sprijinirea refugiaților. „Se estimează că 7,1 milioane de ucraineni, majoritatea femei și copii, sunt refugiați în Europa”, a declarat Afshan Khan, Director Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală.
Language:English
Score: 1879146.5 - https://www.unhcr.org/ro/15003...esc-refugiati-din-ucraina.html
Data Source: un
Totodată, pandemia COVID-19 a generat noi riscuri în raport cu dezvoltarea durabilă. Diferențele dintre copii și nevoile celor mai marginalizați dintre ei au fost, în mare măsură, luate în considerare în toate activitățile PȚ și ei au fost principalii beneficiari ai majorității rezultatelor specificate mai sus. (...) În ceea ce privește atenția per ansamblu acordată echității și genului, UNICEF Moldova prezintă mai multe practici bune, inclusiv în domeniul sănătății, responsabilizarea și implicarea tinerilor care ar putea fi transferate altor BȚ. Trecerea la o abordare complet transformatoare de gen, solicită o mai mare atenție asupra abordărilor care vizează intersecționalitatea persistentă sau discriminarea și inegalitățile combinate. (...) Există un acord general între părțile interesate referitor la faptul că rezultatele obținute de PȚ al UNICEF sunt durabile, însă pandemia de COVID-19 a generat unele riscuri care ar putea afecta sustenabilitatea acestora. 5 Evaluarea programului de țară UNICEF Moldova 2018-2022 Lecții învățate Adoptarea prevederilor strategice și legale este esențială pentru schimbare și, în unele domenii, promovarea cadrelor legislative îmbunătățite este un pas indispensabil pentru impactul ulterior în viața copiilor.
Language:English
Score: 1828454.9 - https://www.unicef.org/moldova...ICEF%20Moldova%202018-2022.pdf
Data Source: un
Cercetările actuale arată că riscurile pentru copii sunt mai reduse decât pentru adulți, deși ei pot răspândi virusul, inclusiv altor copii cu afecțiuni medicale preexistente. Adresați-le întrebări școlilor dumneavoastră în legătură cu regulile, procedurile și protocoalele de siguranță pentru prevenirea COVID-19. (...) Totuși, dacă dumneavoastră sau o altă persoană din casă prezintă un risc sever de infecție cu COVID-19 din cauza vârstei sau a altor afecțiuni, asigurați-vă că această persoană respectă măsurile de protecție, inclusiv distanțarea fizică și că se imunizează odată ce vaccinul devine disponibil. (...) Deși în cea mai mare parte a cazurilor, copiii sunt asimptomatici sau dezvoltă simptome ușoare când se îmbolnăvesc de COVID-19, dovezile arată că persoanele cu afecțiuni medicale care prezintă riscuri (astm, diabet sau obezitate) au o mai mare probabilitate de a dezvolta simptome severe de COVID-19 sau chiar de a deceda.
Language:English
Score: 1805883 - https://www.unicef.org/romania...i/re%C3%AEnceperea-%C8%99colii
Data Source: un
THE TESTING OF NEW OPTICAL COMBINATIONS FOR TAKING PHOTOGRAPHS AND PLOTTING AT THE (INSTITUTE GEOGRAPHIQUE NATIONAL )
On- the wholes' these measurements provide ample confirmation of the excellent orthoscopy of the lenses. As regards the Altor (see Fig. 6), its radial distortion throughout the whole field is very little. (...) The association of Pleogon and Altor does not reveal any systematic difference in the results, which would have occurred if there had been any substantial residual distortion- Page VI. (...) E/CN.14/CART/I73 TAKING SNAPSHOTS PRISE DE VUES PLEOGON LENS OBJECTI F PLEOGON Photo plats Plaque photo Lines /mm Traits/mm 60 50 40 30 20 10 0 MEAN SHARPNESS NETTETE MOYENNE -40-30 -20 -10 10 20 30 40' PLEOGON F/5,6 AQUILOR F/6t2 Inclination Inciinaison FIG. 2 Microns + 5 0 - 5 + 5 0 - 5 0° DISTORTION DISTORSION PLEOGON F/5,6 Inclination Inclinaison PLEOGON F/ll Inclination Inclinaison E/CN.14/CART/I73 PLOTTING RESTITUTION ALTOR LENS OBJECTIF ALTOR * 7cm FIG. 4 Photo plate Plaque photo Lines /mm Traits /mm 50 H 40 30 20 10 0 MEAN SHARPNESS NETTETE MOYENNE ■40° -30 -20 -10 0 10 FIG. 5 20 30 40 ALTOR F/IO Inclination Inciinaison Microns + 40 + 5 0 -10 _L L DISTORTION DISTORSION 10 20 25 30 35 40 45' ALTOR F/IO Inclination Inciinaison
Language:English
Score: 1750609.8 - https://daccess-ods.un.org/acc...pen&DS=E/CN.14/CART/173&Lang=E
Data Source: ods
UNICEF îndeamnă guvernele țărilor vecine și ale altor țări de destinație să consolideze evaluările pentru protecția copiilor la punctele de frontieră, în speciale cele cu Ucraina, pentru a identifica mai bine copiii la risc. (...) Verificări suplimentare pentru riscuri legate de protecție ar trebui implementare în adăposturi, gări urbane mari și alte locuri în care refugiații se adună sau pe care le tranzitează.
Language:English
Score: 1743933.2 - https://www.unicef.org/romania...-ucraina-expu%C8%99i-unui-risc
Data Source: un
. − Nu toate serviciile disponibile la punctele de trecere, la recepţie şi la cazare sunt la standardele adecvate de protecţie a copiilor: Lipsa unor astfel de standarde expune copiii la mai multe riscuri, în special în unităţile foarte aglomerate. (...) Au fost de asemenea raportate cazuri de copii aflaţi în grija altor adulţi decât părinţii (de exemplu „unchi”), ceea ce ar putea creşte riscul de violenţă asupra acestora, de exploatare (sexuală) şi de traficare. − Separarea familiei: În timpul călătoriei/ trecerii frontierei, refugiaţii pot risca să fie separaţi de familie. (...) În plus, un număr considerabil de copii pot fi separaţi de părinţi/ tutori înainte de începerea călătioriei către/ prin România; aceştia călătoresc în grupuri cu adulţi străini sau cu rude. − Risc ridicat pentru copiii neînsoţiţi sau separaţi: În plus faţă de riscurile privind sănătatea şi bunăstarea copiilor cauzate de condiţiile periculoase ale călătoriei, copiii neînsoțiți sau separați pot fi supuşi unor riscuri mai mari ori suplimentare precum violenţa sau abuzul, separarea pe drum, detenţia, stresul psihologic şi traficul. 3.
Language:English
Score: 1688787.1 - https://www.unicef.org/romania...al%C4%83%20-%20Blue%20Dots.pdf
Data Source: un
Comentarii la: Refugiații și migranții se confruntă cu riscuri sporite în încercarea de a ajunge în Europa – Raportul UNHCR Comentarii la: Refugiații și migranții se confruntă cu riscuri sporite în încercarea de a ajunge în Europa – Raportul UNHCR UNHCR Regional site
Language:English
Score: 1652004.7 - https://www.unhcr.org/ro/3831-...uropa-raportul-unhcr.html/feed
Data Source: un
Numărul din ce în ce mai mare de actori armați nestatali, dezvoltarea și utilizarea unor noi mijloace și metode de purtare a războiului, utilizarea dispozitivelor explozive improvizate și a altor arme explozive, în special în zone populate, sunt doar câțiva din multitudinea de factori care contribuie la apariția unor provocări fără precedent la adresa protecției copiilor în situații de conflict armat.   De asemenea raportul a constatat și că:   Copiii din familii mai sărace și copiii cu statut sau caracteristici specifice5, printre care se numără copii refugiați, strămutați intern și indigeni, dar nu numai, continuă să fie expuși unor riscuri sporite de a li se încălca grav drepturile.  (...) Prin comparație, fetele au reprezentat o pătrime (26%) din totalul victimelor copii, dintre care 98% fiind supuse violului și altor forme grave de violență sexuală.  Între 2016 și 2020, 82% dintre cazurile confirmate în care copiii au fost uciși sau răniți  - sau aproximativ 41.900 de copii - au avut loc în cinci situații: Afganistan (30%), Israel și Statul Palestina (14%), Siria (13%), Yemen (13%) și Somalia (9%). 
Language:English
Score: 1617491.2 - https://www.unicef.org/romania...grave-ale-drepturilor-copiilor
Data Source: un